fallback

Павлова: Ще осигурим спокойствие на инвеститорите

ГЕРБ ще работи за икономическа стабилност с плоския данък, БСП ще бори проблемите с мерки за осигуряване на работни места

10:02 | 10.04.13 г. 4

Лиляна Павлова Снимка: БТА

Икономическата стабилност и спокойстивето на националните и на чуждите инвеститори ще бъдат сред приоритетите на ГЕРБ, ако спечелят следващ мандат. Същевременно БСП ще "борят" проблемите на страната ни с мерки за осигуряване на временни и постоянни работни места и ще насърчават образованието у нас. Тези предизборни обещания бяха повторени днес от две от знаковите личности в опозиционните партии ГЕРБ и БСП - Лиляна Павлова и Корнелия Нинова пред NovaTV.

"Tова, което ГЕРБ поема като отговорност, е именно да осигури спокойствието на националните, но и на чуждите инвеститори. Ще им доказваме, че България има стабилна финансова система, един плосък данък от 10 на сто, за да можем да разкриваме все повече работни места", категорична бе Павлова, която е водач на листата на ГЕРБ в Стара Загора.

Тя изтъкна, че благодарение на мерките през последните години България е успяла да привлече чужди водещи инвеститори.

„Има проблеми, но сега живеем в една устойчива държава, която е стабилна финансово. Държава, която успя в най-тежката ситуация в света да увеличи инвестициите", твърди Павлова.

Павлова определи обещаните от БСП социални мерки за разкриване на 250 хил. временни работни места, като мерки, които няма да решат проблемите с безработицата и с доходите на българите.

„Това не е работеща икономиката. ГЕРБ предлага доходите да растат, когато расте икономиката, а икономиката расте тогава, когато има инвестиции. Само стабилните инвеститори могат да осигурят постоянните работни места, от коите се нуждае страната ни", аргументира се Павлова.

Същевременно Корнелия Нинова от БСП обясни целта на обещанието на БСП да се осигурят 250 хил. постоянни и временните работни места.

Според нея това може да се реализира чрез ОП "Човешки ресурси", която би трябвало да спомогне за ангажирането на близо 70 хил. души. Същевременно партията ще се опита да реализира мерки, които да стимулират малкия и средния бизнес чрез създаване на адекватна среда.

Една от основните предизборни платформи на социалистическата партия се насочва към стимулиране на образованието в страната, което от своя страна в дългосрочен план трябва да "роди качествени кадри", смята Нинова.

По нейни думи управлението на ГЕРБ е "отказало" младите хора в страната да учат, защото таксите за университетите са се увеличили няколкократно.

Нинова уточни, че БСП ще опитат да въведат нови програми в академичните институции, които да бъдат по-близко до бизнеса и реалната работна среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:44 | 14.09.22 г.
fallback