fallback

Анестезиолог поема поста на Минчо Вичев в здравното министерство

През следващите дни ще бъде назначен и трети зам.-министър на здравеопазването с ресор "Лекарствена политика"

17:20 | 20.03.13 г.

Д-р Мирослав Ненков. Снимка: Министерство на здравеопазването

Д-р Мирослав Ненков е назначен на мястото на д-р Минчо Вичев за зам.-министър на здравеопазването, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Вичев е бил освободен по негова молба, посочват от ведомството.

Мирослав Ненков е завършил „Медицина“ във ВМИ-София през 1995 г. От 1996 до 2000 г. специализира „Анестезиология и интензивно лечение“. В периода 2007-2013 г. преминава през различни курсове в областта на органното донорство и координиране на донорство в Испания и Италия.

Новият заместник-министър е с 23-годишен трудов стаж. Професионалния си път започва през 1990 г. в реанимацията на Университетска болница „Царица Йоанна“ в София, където работи до 2000 г. До 2007 г. е лекар-ординатор и координатор по донорство в Университетска болница „Лозенец“.

В периода 2007-2008 г. е лекар-ординатор в КАРИЛ и координатор по донорство във ВМА - София. За кратък период работи в болница „Св. Анна” - София и през 2009 г. отново се връща във ВМА като началник на отделение в КАРИЛ и координатор по донорство. 

Заместник-министър Мирослав Ненков владее английски и руски език.  

През следващите дни ще бъде назначен и трети заместник-министър с ресор „Лекарствена политика“, след което новият екип ще бъде представен пред медиите, уточняват от здравното министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:23 | 09.09.22 г.
fallback