fallback

Фандъкова дава предложения за нови кметове на „Изгрев“ и „Триадица“

Столичният кмет е предложила Цветомир Жеков и Николай Желев за районни кметове съответно на община „Изгрев“ и на „Триадица“

16:12 | 13.03.13 г.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е предложила Цветомир Жеков и Николай Желев за районни кметове съответно на община „Изгрев“ и на „Триадица“, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

От ведомството уточняват, че кандидатурите на двамата кметове се очаква да бъдат гласувани на утрешното редовно заседание на Столичния общински съвет (СОС).

Николай Желев е бил член на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и одитор в Сметната палата.

Цветомир Жеков е досегашният заместник-кмет на район "Сердика", посочват от пресцентъра на общината.

Припомняме, че преди малко повече от седмица столичният кмет поиска оставката на районния кмет Димитър Димитров заради начина, по който е определял възнагражденията на служителите в администрацията на управлявания от него район "Изгрев".

Мотивите за искането на оставките бяха данни, разпространени от общинския съветник от БСП Георги Кадиев. На своя сайт той публикува разпечатка, от която се вижда, че служители в район Изгрев са получили възнаграждения в размер на над 8 пъти от основната им заплата.

Справката, изнесена от Кадиев, показа ясно, че секретарката на кмета Димитров се е  подписвала под заплата от около 399 лв. в началото на 2012 година. В последните месеци на миналата година обаче те получавала повече от 1156 лв.

Шофьорът на кмета пък е получавал 394 лв. през февруари 2012 година, а през септември възнаграждението му е вече 2 538 лв.

Оставката на кмета на район "Триадица" Стоян Начев бе поискана след като той беше обвинен за шофиране в нетрезво състояние.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:28 | 10.09.22 г.
fallback