fallback

Станков започва с летящ старт – на 18 март ще преговаря за ОСП в Брюксел

Служебният земеделски министър ще подготви стратегии за изоставащи сектори

14:45 | 13.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Постигнатото от екипа на Мирослав Найденов е стабилна основа за нашата дейност, коментира служебният земеделски министър Иван Станков по време на церемонията по предаване на поста в Министерството на земеделието и храните. 

Приоритет в работата на новата администрация ще бъде обсъждането на новата селскостопанска политика. Първата среща в Брюксел е насрочена за 18 март. Станков ще работи и за подготвяне на стратегии за развитие на зеленчукопроизводството, овощарството, лозарството, както и всички направления в животновъдството, биоземеделието и планинските региони, предаде БТА.

В тези сектори има проблеми, задълбочили се в последните години, смята още служебният министър. „Днес не можем да приемем за нормално, че половината от млякото, месото и зеленчуците са вносни“, коментира още Станков.

Екипът на Станков ще стане ясен до края на деня, като очакванията са досегашните заместници да бъдат освободени.

Нямаме задължения към никого, ангажиментите са изпълнени, направи оценка отиващият си министър Найденов. Той пожела на наследника си да направи усвоим договорените 7,5 млрд. евро за земеделие. „Оставяме относителна сигурност по отношение на безопасността на храните и здравето на животните, реформиран горски сектор и сектор „Рибарство“ във финален устрем за усвояване на средства по оперативните програми. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:36 | 08.09.22 г.
fallback