fallback

Кр. Георгиева: Служебният кабинет има доверието на европейските институции

Трябват дебати за леко увеличение на дълга, за да се задвижи икономиката, коментира още еврокомисарят

11:43 | 13.03.13 г. 10

„Надпартийни експерти. Хора, които с труда си са изградили себе си. Моето очакване е да бъдат посрещнати добре, да им дадем в не многото време, което имат, да си свършат работата, да ги подкрепяме. Няма да им е лесно, но аз съм убедена, че ще се справят“, заяви еврокомисарят Кристалина Георгиева пред БНР, която направи коментар по повод избора на държавния глава Росен Плевнелиев за състав на служебното правителство.

По нейни думи служебният кабинет ще има подкрепата и доверието на европейските институции. Тя изрази надежда служебното правителство да получи нужната подкрепа и у нас, за да може да изпълни мисията си.

В България трябва да има дебати за леко увеличение на дълга с цел стимулиране на икономиката, заяви още тя, като допълни, че финансовата стабилност е от изключително значение.

„Никога няма да ме видите мен да агитирам в каквато и да е форма затова да загубим постижението на правителството на Бойко Борисов, което успя в много трудни условия да съхрани финансовата дисциплина. Въпросът е колко финансова дисциплина ни върши на нас работа. Аз говоря, че имаме малко резерв, който можем да използваме за стимулиране на икономиката“, посочи още еврокомисарят.

Още новини от България прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:45 | 12.09.22 г.
fallback