fallback

Софиянски: Нужно е служебният кабинет да седне да говори с хората за монополите

Налага се обществено мнение, че трябва да има борба с монополите, който поема такъв ангажимент, лъже хората в очите, категоричен бе бившият премиер

09:30 | 13.03.13 г. 2

"Нужно е да се седне на масата, да се говори с хората, за да има напредък в борбата с монополите”, категоричен бе бившият столичен кмет и служебен премиер Стефан Софиянски, който коментира състава на служебното правителство тази сутрин пред NovaTV.

Софиянски направи коментар по повод даденото вчера обещание от страна на държавния глава Росен Плевнелиев, че служебното правителство ще подготви антимонополни закони в енергетиката и ще работи за възможността гражданите да имат реален избор на доставчик на ток.  

"Налага се обществено мнение, че трябва да има борба с монополите, който поема такъв ангажимент, лъже хората в очите", категоричен бе той.

По думите му монополите трябва да бъдат контролирани, но не може да се говори за борба с тях.

„Няма как да се бориш с монополите”, добави той. Софиянски се надява правителството да намери основата на проблема – цената на тока и да се намери начин тя да бъде така регулирана, че да не дразни хората.

"Надявам се правителствиовто да не се впусне излишно в тази област, а по-скоро да се намери начин, по който тя да бъде регулирана , така че да не пречи на хората", добави той. 

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:01 | 10.09.22 г.
fallback