fallback

НС отхвърли предложение на левицата за мерки за намаляване на цените на тока

Според депутата от ГЕРБ Диан Червенкондев вносителите на предложението отсъстват от гласуването, тъй като са наясно, че то не върши работа и е популистко

22:15 | 12.03.13 г.

Парламентът отхвърли проекторешението на Коалиция за България да се възложи на правителството и на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да предприемат мерки за намаляване на цените на електрическата енергия, съобщи БТА.

Предложението беше отхвърлено с един глас "за", 10 "против" и 62-ма въздържали се в отсъствието на вносителите от левицата.

Основните цели на проекта бяха да се наложи забрана за спирането на тока на битови потребители при просрочени задължения в периода декември 2012 г. - май 2013 г.; да се задължи МС да определи количествата електроенергия, необходима за базовите потребности на хората и да се задължи ДКЕВР да определи цени на тока не по-високи от действащите до 31 юни 2012 г.

От левицата искаха и да се задължат ЕРП-тата да предложат на битовите потребители разсрочен безлихвен план за период не по-малък от три месеца.

Диан Червенкондев от ГЕРБ посочи, че депутатите от левицата отсъстват от залата, макар че са вносители на проекторешението. По думите му те знаят, че предложенията не вършат работа и са популистки.

След гласуването на проекта заседанието беше закрито в 21,26 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:45 | 05.09.22 г.
fallback