fallback

Цецка Цачева: Няма доверие в парламента, за да правим промени в Изборния кодекс

Разпускането на Народното събрание ще бъде на 14 или 15 март, прогнозира председателят на парламента

14:57 | 11.03.13 г. 4

Нямаме време, а и липсва доверие, за да бъдат приети исканите от протестиращите промени в Изборния кодекс, смята председателят на Народното събрание Цецка Цачева. В последните дни от работата на депутатите ще бъде важно да се свършат неотложните задачи, допълни още тя, цитирана от БНР. 

Недовършени обаче ще останат законопроектите за водите, за предучилищното и училищното възпитание.

Народното събрание ще бъде разпуснато на 14 или 15 март, прогнозира още Цачева. Това ще стане с указ на служебния кабинет, както е записано в Конституцията. Очаква се утре президентът Росен Плевнелиев да обяви състава му. 

Председателят на 41-вото Народно събрание обясни още, че е осъзнала, че балансът между финансовата дисциплина и политиката за създаване на работни места е нарушен, когато хората излезли на протест срещу монополите и високите сметки за ток.

Цецка Цачева смята, че еврокомисар Кристалина Георгиева допуска възможността страната ни да вземе заем, с който да се повишат доходите, но не от служебното правителство, а от правителството, съставено след предстоящите парламентарни избори.

Тя очаква служебният кабинет да успокои гражданите и да следи за точното изпълнение на бюджета, както и да подготви и да проведе избори, които да не бъдат оспорвани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:05 | 11.09.22 г.
fallback