fallback

Борисов: Събитията в България отлагат решението за членството ни в Шенген

Премиерът в оставка поръчва на министрите си да работят пълноценно до назначаване на служебен кабинет

11:38 | 08.03.13 г. 9

Събитията в България отлагат решението за членството ни в Шенген, допуска премиерът в оставка Бойко Борисов пред министрите в сряда, става ясно от стенограмата на заседанието на правителството в оставка.

„И на този Съвет на 14-ти щяхме да влезем и в Шенген по въздух, тъй като знаете, че само Холандия беше против, и техният министър на европейските въпроси при посещението на Цветанов се изказа много ласкаво, че България е направила всичко. Но събитията, които се развиха в България, разбира се, тревожат всички и не само че правителството подаде оставка“, коментира Борисов и поръчва на министрите си да работят както досега, докато президентът назначи служебен кабинет.

„Дотогава като министри в оставка и кабинет в оставка изпълнявате всичките си задължения, защото по никакъв начин не трябва да се получава някакъв вакуум. Участвате във всички мероприятия до създаването на служебното правителство. Нашият Съвет е на 14-ти, така че за там вече ще има друг премиер. Дотогава си вършете работата“, поръчва още той.

По повод на решението две морски общини да получат средства за инфраструктура – Бургас и Варна Борисов обяснява: „Парите, които се предоставят за община Бургас са за довършване на третия етап на т. нар. възел „Запад“. С една дума правим околовръстен път на Бургас, за да избегнем тормоза на хората от всички, които от „Тракия“ ще се изсипят във входа на Бургас и съответно ще търсят вляво и вдясно да отиват съответно за Южното Черноморие надолу, или съответно към Слънчев бряг“, посочва той.

„Работим с Дянков и се надяваме до утрешния ден на подпис да мине да осигурим 5 милиона лева за централния булевард на Варна, който е действително в безобразно състояние. По текущ ремонт, Лили. Станем ли готови, да имате предвид, защото не може входът на морската столица да е в такова безобразно състояние, сигурно от 30 години не е пипан“, категоричен е Борисов.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:14 | 14.09.22 г.
fallback