fallback

Борисов направи рязък завой наляво

След близо 4 години призиви за ограничаване на разходите, премиерът в оставка признава, че фокусът трябва да е върху доходите и заетостта

19:17 | 06.03.13 г. 57

Премиерът в оставка Бойко Борисов признава необходимостта от лява политика вероятно на последното правителствено заседание на кабинета. Това се случва в края на мандат, който е белязан от строга фискална политика и призиви за орязване на разходите.

“Доходи и увеличаване на заетостта”, поръчва Борисов да бъдат записани в програмите на партия ГЕРБ, защото това не успяло да направи правителството в оставка, става ясно от стенограмата на заседанието.

“Да, ще кажете, това е много вляво - такъв е животът. Не може човек, който е без работа, да излезе и да му харесва паркът, не може. Това трябва да ни е в ума и в програмите”, категоричен е министър-председателят в оставка. Според него всичко останало, свършено от кабинета, хората го одобряват и ще бъде оценено.

Това, че правим спортни зали, това, че правим метро, това, че правим магистрали, това, че правим жп линии, пречиствателни станции, училища, детски градини, паркове – няма кой да не го признае.

В края на заседанието става ясно, че 4 млн. лева от парите, предвидени за предизборната кампания на ГЕРБ, ще бъдат дадени за православни храмове и джамии.

500 000 лева от субсидията си партията предоставя за нов храм в Ловеч. Пред министрите в оставка Борисов уточнява, че Ловешка област е единствената, в която няма катедрала и напомня, че за нея вече са предоставени веднъж 100 000 лева. Ловчанският митрополит Гавриил лично дойде на заседанието, за да чуе решението.

Министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов разговарял снощи с главния мюфтия да бъде дадена информация кои джамии се нуждаят от ремонт.

“И с това бюджетът, който е осигурен за ползване в кампанията - около 4 млн. лв., ние ще започнем с минус тези средства, които ще си ги дадем за джамиите и катедралата”, посочва Цветанов.

Те не са минус, те са плюс, щом са за Господ, са плюс, контрира Борисов. Вътрешният министър в оставка веднага се поправя: „Мисълта ми е, че с толкова по-малко ще харчим в кампанията”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:58 | 13.09.22 г.
fallback