fallback

Антимонополната комисия спря обществена поръчка на ДНСК

КЗК е открила нарушения в изискванията за предоставянето на цифрови и мобилни услуги на дирекцията

14:16 | 04.03.13 г.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) спря обществена поръчка за осигуряване на цифрови и мобилни услуги  за Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК). Това става ясно от онлайн портала на антимонополното ведомство, където днес бяха качени последни решения на комисията.

Точният предмет на обществената поръчка е "представяне на цифрови фиксирани услуги по стандарт TDM и мобилни услуги по стандарт GSM за национално покритие за нуждите на ДНСК". Антимонополният орган обаче е решил, че едно от условията в поръчката е "незаконосъобразно и дискриминационно" и в тази връзка спира реализирането на обществената поръчка. 

КЗК посочва за некоректно именно изискването, поставено от възложителя, оценките на участниците да зависят от броя декларирани междуселищни кодове за избиране (лакове).

Според експертите от комисията наличието на предоставени номера в по-голям или по-малък брой географски кодове няма отношение към качеството на услугата. "По закон предприятията, предоставящи обществена телефонна услуга, имат право и задължение да договарят взаимно свързване между мрежите си", аргументира решението си КЗК.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:42 | 10.09.22 г.
fallback