fallback

Ако ГЕРБ спечели изборите, Борисов пак ще е премиер

Изписаха премиера от болницата, очаква се той да ръководи заседанието на Министерски съвет, което беше отложено за 1 март

15:11 | 28.02.13 г. 28

Ако ГЕРБ спечели изборите, министър-председател ще бъде Бойко Борисов. Това каза Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи в оставка.

На въпрос дали ще бъде отново министър на вътрешните работи в евентуално правителство на Борисов, Цветанов отговори, че не може да каже.

МВР шефът в оставка беше категоричен, че ГЕРБ ще се съобрази с датата на изборите 12 май, посочена от президента Росен Плевнелиев по-рано днес при обръщението му към нацията от трибуната на Народното събрание.

„Ще се съобразим с това, което беше казано от президента, и оттук нататък най-важното е всяка една политическа партия, всеки един гражданин, който бъде подкрепен от 5000 подписа, да има възможност да се регистрира”, заяви Цветанов.

По думите на Цветанов няма безгрешни хора, ГЕРБ също е допускала грешки. 

„Икономическата ситуация, финансовата стабилност на държавата, която трябваше да бъде отчетена от европейските ни партньори, някъде може би сме допуснали грешка в социалната област. Но нека да погледнем - какви са били реалностите. За нас е важно да има инфраструктура, земеделие, икономика, създаване на предпоставки за нови работни места“, каза Цветанов, като отбеляза, че управляващите са върнали доверието на ЕС.

Вчера лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че няма да бъде премиер дори и БСП да спечели изборите.

Междувременно стана ясно, че Бойко Борисов е изписан от болница "Лозенец". Това потвърди пред БТА директорът на лечебното заведение проф. Любомир Спасов.

Лекарите са препоръчали на Борисов покой, избягване на физическо натоварване и на силен стрес. Проф. Спасов уточни, че Борисов остава на медикаментозно лечение за дълго време, за да се овладее повишаването на кръвното му налягане.

Борисов беше приет на лечение в болница "Лозенец" на 25 февруари с повишени стойности на кръвно налягане, което е повлияло и върху исхемичната болест на сърцето, от която Борисов страда от години.

Заради престоя на Борисов в болницата заседанието на Министерския съвет беше отложено два пъти. То ще бъде проведено на 1 март, като се очаква Бойко Борисов да ръководи последното заседание на това правителство.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:52 | 05.09.22 г.
fallback