fallback

И БСК припомни идеите си за развитие на енергийния сектор

Сега е моментът да се сложат на масата предложенията на бизнеса за енергетиката, смятат работодатели

12:18 | 26.02.13 г.

И Българската стопанска камара (БСК) припомни идеите и предложенията си в сектора на енергетиката, които са поставяни за обсъждане пред властта в изминалите шест години. От работодателската организация смятат, че сега е моментът да се сложат на масата предложенията на бизнеса за експертни дискусии по енергийни теми.

В съобщение до медиите от БСК припомнят всички свои предложения за енергийното развитие на страната, като отбелязват, че ако предложенията им са били взети предвид през последните няколко години, сега нямаше да ги има драстичните деформации в ценообразуването, липсата на либерализация на електроенергийния пазар, както и създаването на среда за монополното положение на големите компании.

От справката на камарата става ясно, че от 2007 година досега от всички 36 предложения в енергетиката, са реализирани само три – за ограничаване на стимулите за ВЕИ с оглед контролирането на ръста на цената на тока, за извършване на системни проверки за наличността на течни алтернативни горива в държавния резерв и за това да се намали добавката върху цената на природния газ, която остава в „Булгаргаз” от 3% на 0,5%.

Всички останали предложения, които можете да проследите тук, са изпълнени частично или не са реализирани въобще.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:59 | 23.08.22 г.
fallback