fallback

Борисов: Внимавайте с протестите, така идват диктатурите

Премиерът в оставка е готов да даде 20 депутати на БСП и ДПС, ако те се съгласят да направят правителство

13:31 | 25.02.13 г. 29

Снимка: БТА

Премиерът в оставка Бойко Борисов призова протестиращите за разум в исканията, за да не бъдат експлоатирани за съмнителни цели. Той помоли за отговорно отношение към протестите „защото 17-а година така в Русия от властта на народа дойде Сталин с КГБ, така в Германия дойде Хитлер с Гестапо, в Румъния Чаушеску със Секуритате".

Това се случи след връщането на мандата за съставяне на ново правителство.

„10 секунди сме държали мандата, който ни беше връчен“, заяви лидерът на ГЕРБ. Предложението на Борисов е БСП или ДПС да вземат мандат за съставяне на правителство. Според Борисов двете партии „са едно“.

Той пресметна, че са необходими 20 депутати от ГЕРБ, за да бъде подкрепено правителство на БСП и ДПС в парламента.

„Бог ми е свидетел, казал съм му на президента, не искам да се меся в нищо. Готов съм да дам тези депутати за кворум - само толкоз. Но това означава Ахмед Доган да ходи всеки ден на работа“, заяви Борисов.

Като не го вземат мандата, ще им стане ясно на всички хора, че те ги лъжат за изборите, смята премиерът в оставка. Борисов заяви, че е „мобилизиран максимално“ и хората на изборите могат да избират между него и ГЕРБ или тройна, четворна, петорна коалиция.

Според Борисов е по-добре за два месеца да има отговорни „каквито и да са“, отколкото служебни министри.

След като няколко пъти по време на изявленията Борисов и Плевнелиев си размениха благодарности, точката сложи премиерът в оставка с думите: И от мен благодаря, ще се видим на изборите. Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:18 | 13.09.22 г.
fallback