fallback

Ив. Костов: Тройната коалиция взима властта при спешни избори

ГЕРБ да състави програмно правителство от експерти, предлага лидерът на ДСБ

11:29 | 25.02.13 г. 11

Ако сега се проведат спешно избори, ще видим как тройната коалиция се връща на власт, смята лидерът на ДСБ Иван Костов.

Според него въпросът сега е дали ГЕРБ ще чуе хората, които протестират. Ако ГЕРБ иска да ги чуе, може да опита да състави програмно правителство, заяви Костов пред TV7 и допълни, че след като обявената програма се изчерпи, то може да се разпусне и да се отиде на избори. Той заяви, че единственото решение е съставяне на такова правителство, в което няма политици, а експерти и то изпълнява точно определена програма.

Иван Костов беше категоричен, че при сегашните закони, които не са пригодени за битка с монополите, тази битка не може да бъде започната. По думите му дори Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да намери начин да намали цената на тока, служебно правителство не може да го направи. Костов заяви, че борбата със злоупотребите и с господстващото положение е изключително тежка и тя иска много кураж, смелост и подкрепа.

Той предлага да се премахне мандатът на контролните органи и да се назначат изцяло нови хора, които да поведат битката с монополите. Според него това може да се реализира за около три седмици.

„Ние можем да приемем мандат и да консултираме с президента той да състави своето правителство в този мандат, тоест това служебно правителство, за да има известна стабилност на политическата, изпълнителна власт“, заяви още Иван Костов.

Според него трябва да се подготви промяна в Конституцията, трябва да се направят референдуми, да е ясно какво иска народът и тази воля да бъде отразена в новата поправка на Конституцията.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:23 | 14.09.22 г.
fallback