fallback

Лошите и преструктурирани кредити на фокус през седмицата

Седмицата е краен срок за публикуване на консолидираните отчети на публичните дружества за 2012 г.

08:04 | 25.02.13 г.

В понеделник (25 февруари 2013 г.) БНБ ще представи информация за дела и размера на лошите и преструктурирани кредити към 31 януари 2013 г. През декември 2012 г. тези кредити намаляха с рекордните 372 млн. лв. до 9,6 млрд. лв. Причината бе основно в продажбата на проблемни кредити.

Също в понеделник БНБ ще обяви размера на брутния външен дълг към 31 декември 2012 г.

НСИ ще се отчете с данни за пощенските услуги и транспорта (железопътен, пътнически автобусен, морски, речен, товарен автомобилен и градски електротранспорт) в последната четвърт на 2012 г.

За понеделник е свикано и общо събрание на акционерите в Сила Холдинг АД, като ще се гласува за смяна на банката довереник на облигационерите Юробанк И Еф Джи България с Тексим банк АД.

В понеделник трябваше да има има аукцион за ДЦК, но тъй като предвиденият такъв за 40 млн. лв. бе отменен.

За вторник (26 февруари) е свикано общо събрание на акционерите в Булгартабак холдинг, като ще се гласува за промяна на кредитния съвет.

В сряда (27 февруари) БНБ ще обяви лихвите по кредитите и депозитите през януари 2013 г., както за новосключените, така и за целите кредитни и депозитни портфейли. Националната статистика ще се отчете с данни за пътуванията на българите в чужбина и посещенията на чужденци в България през януари 2013 г.

В четвъртък (28 февруари) НСИ ще информира за бизнес климата в промишлеността, строителството, търговията и услугите през февруари 2013 г., както и за производството и доставките на енергийни продукти и цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през януари 2013 г.

За този ден е свикано общо събрание на акционерите в Софарма АД за промяна на минималната цена в процедурата по обратно изкупуване на собствени акции.

Петък (1 март 2013 г.) е краен срок за публикуване на консолидираните отчети на публичните дружества за 2012 г.

В този ден НСИ ще информира за цените на производител на транспортни, съобщителни и други бизнес услуги в последната четвърт на 2012 г.

Ще бъдат обявени и цените на електрическата енергия и природния газ за индустрията и домакинствата през второто шестмесечие на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:52 | 10.09.22 г.
fallback