fallback

Фандъкова иска таван на процента за сградна инсталация в сметките за парно

Това ще облекчи сметките на хората, които не ползват услугата в домовете си, но сградата е топлофицирана

12:18 | 22.02.13 г. 13

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще настоява за таван на процента на сградната инсталация. По този начин хората, които не ползват услугите на "Топлофикация-София" в домовете си, но живеят в топлофицирана сграда, ще бъдат по-облекчени и няма да плащат толкова големи сметки.

Това стана ясно по време на събитие на общината, на което бяха представени проектите за строеж на столичното метро до летището и Бизнес парка в "Младост" 4.

"Таван на този процент трябва да бъде въведен и аз ще настоявам за него. По този начин потребителите на "Топлофикация"-София, които използват по-малко парно, няма да бъдат ощетени за сметка на останалите клиенти на дружеството в същата сграда", обясни Фандъкова.

Столичният кмет поясни, че има сгради на територията на София, в чиито сметки от „Топлофикация“ 50% до 65% са за сградни инсталации. В тази връзка тя добави, че трябва да се въведе регулация и "адекватен процентен таван".

Фандъкова ще предложи тази мярка на членовете на Столичния общински съвет. По нейни думи "съветниците със сигурност ще се обединят около тази идея", защото спешни мерки за облекчаване на гражданите трябва да бъдат въведени бързо и навременно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:53 | 11.09.22 г.
fallback