fallback

Янаки Стоилов: Хората трябва да си върнат държавата

Искаме радикална лява политика, в момента се предлагат само остарели рецепти

10:42 | 21.02.13 г. 4

Редица от ораторите дотук изглежда искат да се харесат, а не да предложат изход от дълбоката криза в страната. Тук звучат накакви рецепти, а всъщност не се предлага изход, каза Янаки Стоилов от Коалиция за България.

Какво искат хората - искат по-малко народни приедставители, а им предлагат да изберат два пъти повече във ВНС. По отношение на искането за нови хора в НС - нима досега не бяха нови в кабинета на Борисов.

Въпросът е какви хора искаме – с позиции или други, които не знаят какво правят. Протестите отключиха една спонтанна енергия и в началото бяха на хора, унижени от перхода, които поискаха промяна, те разбраха посоката на България – за нов преход  и по пътя на развитието.

А политиците предлагат да правят същото като отпреди 20 години. Този подход аз не приемам, това е път за никъде, заяви Стоилов.

Проблемът не е дали ли партитите да се променят спрямо очакванията на гражданията или да се тръгне към авторитарно управление. Трябва ни бързо правителство и спешни избори.

Искаме заетост и доходи, социална сигурност. Ние сме за радикална лява политика по спешните задачи за страната. За освобождаване на гражданската и стопанската инициатива, обяви Янаки Стоилов.

Искаме да помогнем на хората да си върнат държаавата. Да национализираме политиката, защото трябва да служи на интересите на народа, за да се решат справедливите искания на хората, добави той.

Ние сме за либерализация, но без частни посредници в енергетиката. Искаме законови средства за проверка на електроразпределителните дружества, разсекретяване на всички договори в сектор енергетика, изкупуване на енергия от НЕК, спиране на всички приватизационни процедури до провеждане на избори, цялостенн преглед на концзесионните договори, запазване на значителен публичен дял, отменяне разрешенията за незаконно строителство в курортите, забрана на офшорни котмпании да притежават медии, заяви Стоилов.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:01 | 09.09.22 г.
fallback