fallback

Оставката на Борисов - началото или краят на процеса по "нормализация"?

Реакцията на читателите на Investor.bg: България има нужда от промяна, но какво ще надделее - алчността за печелене на политически дивиденти или отговорността?

08:47 | 21.02.13 г. 13

Не бяха изненадващи бурните дебати, след като премиерът Бойко Борисов обяви вчера, че подава оставка. Новината за някои се оказа изненадваща, особено след като предходния ден Борисов обяви, че не възнамерява да се оттегля, и беше приета разностранно – с критики и обвинения от една страна, а от друга поддръжниците на управлението се организираха светкавично в мрежата и организираха протести в негова подкрепа.

Каква беше реакцията на читатели на Investor.bg на новината можете да прочетете в следващите редове.

Според еldred Борисов “спазва традицията да си променя мнението на всеки 24 часа - до вчера щеше да се бори до последно, днес – оставка”.

vitos посочва, че “няма нищо лошо, за да роним сълзи. Това е единственият начин да успокои положението, защото положението започваше да ескалира. Но важното е че продължаваме да сме стабилни, все там - на дъното. А и алтернатива няма засега”.

Натрий коментира, че до изборите има само няколко месеца. “Направете социологическо проучване. Така пак комунистите ще спечелят с едно времешните номера да се внедряват провокатори в иначе мирните протести”, посочва читателят.

bogdanb призовава протестите да не спират, защото България има нужда от промяна.  “На България е нужна истинска промяна, а не смяна не едни дискредитирани политици с други. На България е нужна промяна в цялата политическа система и в начина на мислене на самите нас! Българите трябва да се научим да изискваме от политиците и отстояваме своите права и позиции”, посочва се в позицията му.

Според nesduhan_trader “изпитът по зрялост продълaжва. Дали ще надделее алчността за печелене на трайни политически дивиденти или отговорността за спасяване на страната? Кой каква позиция ще избере за себе си - ще си проличи съвсем скоро. Сега е повече от важно хората, които се аргументирaхме с неоспорими доводи за грешките на кабинета, да бъдем чути - отново. Днес “ОБРАНИЯТ БОСТАН” повече от всякога има нужда от гласа на разума. Иска ми се дрязгите да бъдат забравени, поне за момент, за постигане на съгласие по най-належащите въпроси”.

Според theforce обаче българският народ за пореден път е доказал “колко невероятно прост е”. “За пръв път от 23 години нещата бяха започнали да вървят в посока нормализация както в Европейските държави, и Бай Ганьо лумпена излезе на улицата да вилнее защото му била малко сланината. Сега който да управлява служебно, ще загубим най-малко една година в развитието на държавата. Преди 5 години ме беше срам от политиците в тази страна, сега обаче ме е срам от народа”.

“Да... сега обаче най-лошото е, че се са наредили старите мародери пак готови да плячкосват. Аз лично няма кой да избера вече. Не знам за останалите, но в никакъв случай няма да гласувам за хора били в управлението преди”, коментира johnnyBravo. “Най-жалкото е, че българския народ е свикнал да бъде управляван. В каквато и да е форма на управление, но да има. В противен случай сме като пилци, всеки дърпа нанякъде. Никакво общество, което да мисли и иска да живее нормално.... Жалка история! Колкото до чуждите инвеститори - скоро няма да дойдат. А следващите ще обвържат икономиката с близки до тях структури и старата песен на нов глас. В крайна сметка плащаме ние, които все още нямаме друг избор... “, заключава той.

И отново vitos коментира: “Интересното на това правителство е, че всяко решение не е последно. Но в случая е много по - добре, отколкото да беше станал финансов министър – философ”.

Според kokotom “Борисов се държи като кмет на София, не като министър-председател. Накара половината да живеят в столицата, а останалите да емигрират. И не спря кражбите - и своите, и чуждите”.

Императорът посочва, че “ако имаше световно първенство по наглост и безочие, тоя щеше да е златен медалист !!!! Не става дори само на въпрос за надутите сметки за точецът - а че народът е докаран до мизерия и отчаяние...”

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:59 | 13.09.22 г.
fallback