fallback

Хърсев: Логично е Дянков да бъде назначен за премиер в служебното правителство

Това би било много силен положителен сигнал, смята икономистът

11:50 | 20.02.13 г. 17

Най-логично е Симеон Дянков да бъде назначен за премиер в служебното правителство. Такова мнение изрази за Investor.bg финансистът Емил Хърсев.

Стеклите се политически събития през последните няколко дни, като започнем от оставката на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, както и днешната на кабинета „Борисов“ ще повлияят пряко върху финансовата стабилност на страната ни. Ситуацията, в която се намира България е трудна и издава разнопосочни сигнали.

Бихте ли подкрепили кабинет с премиер Симеон Дянков?

Да
Не
Не мога да преценя
Общо 1719 гласа
Към момента никой не може да гарантира какво ще се случи в близките дни и месеци и по какъв начин икономиката на страната ни ще бъде балансирана. Най-умният ход, който би бил и най-вероятен, е държавният глава Росен Плевнелиев да назначи именно министъра в оставка Симеон Дянков за временно изпълняващ длъжността министър-председател. Държавите в и извън Европа биха приели този ход като изключително адекватен. Няма логика да бъде назначен човек, който не е достатъчно запознат с финансовата обстановка навътре в държавата.

В тази връзка мисля, че ако Плевнелиев посочи Дянков за премиер във временното служебно правителство това би било прието, като много силен, положителен сигнал, който все пак временно ще "сложи ред" в обществената паника.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:10 | 13.09.22 г.
fallback