fallback

БСП няма да участва в гласуването за промени в правителството

Правителството и парламента се изчерпаха, обяви Сергей Станишев след заседание на изпълнителното бюро на партията

17:34 | 19.02.13 г. 7

БСП няма да участва в гласуването на промените в кабинета, тъй като те не отговарят на сериозността на ситуацията в страната, стана ясно след заседанието на изпълнителното бюро на партията. „Този кабинет и този парламент са изчерпани и не виждам какво можем да правим в този парламент“, обяви лидерът Сергей Станишев, цитиран от пресцентъра на БСП.

Протестите добиват все по-масов характер. „Това са граждански протести срещу плячкосването на държавата при сегашното управление, срещу липсата на държавност, която да защити интересите на хората“, смята още Станишев. Левите ще търсят изход от ситуацията чрез консултации с други политически партии и срещи с гражданите, като целта е „гласът на хората да бъде чут“, заявяват още от БСП.

Говорителят на партията Ангел Найденов обърна внимание на заявеното от Борисов намаление на цената на тока с 8% от 1 март 2013 година. „Странно е с каква лекота Борисов намалява и увеличава цените на тока“, заяви той и допълни, че при това положение няма нужда от избор на ръководител на ДКЕВР, „при положение, че Борисов очевидно еднолично определя цената на тока“.

Нямаме намерение да яхваме протеста, а подкрепяме гражданите, категоричен беше Станишев и посочи, че има опити протестите да бъдат употребени и насочвани и това е било видимо по време на брифинга на премиера в Гранитната зала на Министерския съвет. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:29 | 12.09.22 г.
fallback