IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Симеон Дянков си отиде*

Бившият вече финансов министър благодари на премиера, другите министри и експертите във финансовото министерство за съвместната работа

11:26 | 18.02.13 г. 97
Симеон Дянков си отиде*

Премиерът Бойко Борисов предложи нови промени в кабинета си, става ясно от прессъобщение на Министерския съвет. Освободен е вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, неговото място ще бъде заето от Томислав Дончев, който в момента отговаря за управлението на европейските средства. Дончев ще продължи да отговаря и за разпределението на европейските средства. 

Одобрявате ли оставката на Симеон Дянков?

Да
Не
Не мога да преценя
Общо 4156 гласа
Първоначално от пресцентъра на финансовото министерство коментираха, че Дянков в момента не е в България и научават от медиите за това решение. По-късно от пресслужбата разпространиха изявление на вече бившия финансов министър, в което той изразява благодарност към премиера и другите министри за съвместната работа.

„Благодаря на премиера Борисов и колегите в Министерския съвет за многото часове съвместна работа и постигнатите успехи. Най-вече благодаря на експертите в Министерството на финансите, с помощта на които България си върна финансовото здраве. Ще продължавам да помагам с каквото мога и в бъдеще", посочва Симеон Дянков.

Министърът на благоустройсвото Лиляна Павлова ще стане вицепремиер в кабинета "Борисов". Не се съобщават и причините за промяната в правителството. 

Това е втората рокада в рамките на по-малко от месец. На 28 януари премиерът Бойко Бориосв освободи образователния министър Сергей Игнатов заради проблемите с фонд "Научни изследвания". Неговото място зае председателят на БАН акад. Воденичаров. 

* Актуализирано към 13.50 ч. с позицията на Симеон Дянков

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

27
rate up comment 30 rate down comment 0
993
преди 11 години
Я да видим доходността по българския дълг и кредитния рейтинг на България, съответно CDS-a в следващите няколко дни и седмици.... Любопитна тема ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 35 rate down comment 7
Спящият бик
преди 11 години
Дянков - премиер!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 45 rate down comment 1
Батя
преди 11 години
И този *** ход Борисов го прави точно преди утрешния голям аукцион за ДЦК.Сега всички ще платим още няколко млн. излишни лихви заради поредната му тъпотия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 22 rate down comment 17
vitos
преди 11 години
Не мога да ви разбера какво тъжите за Дянков. Като дойде кризата запорира сметките на Фирмите, за да събира дълговете към държавата. А държавата не си разплати дълговете с фирмите и от там стана огромна вътрешно фирмена задлъжнялост та и стабилните фирми го издухаха. А и какви бяха антикризисните мерки на държавата, карахме я на самотек.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 25 rate down comment 0
p_trade
преди 11 години
Ти виж статистиката със събирането на пари преди откровено да лъжеш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 14 rate down comment 32
Jay Gould
преди 11 години
Дянков бе министър на чиновниците и покачването на цените на тока е огромна негова заслуга. Уволнението му обаче е силно закъсняло
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 14 rate down comment 11
guroto83
преди 11 години
На Буда каручката се счупи.....от 1-март служебен кабинет!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 62 rate down comment 8
Chick-Chirick
преди 11 години
Дянков беше един от малкото в това правителство, който наистина можеше да бъде наречен експерт и професионалист. Лошото е, че според мен точно това му изигра много лоша шега. Въпреки че лошото остава за България, Дянков няма да има никакъв проблем да започне нова, подходяща работа. Или Борисов направи ужасна грешка, или Дянков, след като го накараха на сила да даде пари за земеделците, просто е решил да се махне и сега ни го продават като смяна от шефа...! Томислав Дончев или Менда Стоянова няма как да си ги представя да дискутират на ниво с финансовите министри на Германия, Франция, Италия, Холандия, Австрия ... Лошо Седларов, много, много лошо... Да Дянков не беше диалогичен, но пък според мен професионалните му качества бяха безпорни и полезни въпреки комуникационните му дефицити. Въпреки всичко продулжавам да си мисля, че може би Дянков се е махнал, а не е махнат, а ако сам прав, това означава, че положението е наистина много, много лошо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 16 rate down comment 45
vzhekoff
преди 11 години
Напук на повечето мнения тук Дянков е най-слабият министър на финансите от 97-*** насам. за 4 години не успя да се научи да си събира парите, отделно крайно недипломатичния му изказ по отношение на руснаците и ЕС. Лошото е, че той се отива, обаче изсраното остава на нас да го чистим....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 17 rate down comment 14
promanbg
преди 11 години
Що се мъчи този Буда, не мога да разбера. Вместо да маха един по един, трябваше още преди две години да е подал оставката на цялото правителство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още