IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Симеон Дянков си отиде*

Бившият вече финансов министър благодари на премиера, другите министри и експертите във финансовото министерство за съвместната работа

11:26 | 18.02.13 г. 97
Симеон Дянков си отиде*

Премиерът Бойко Борисов предложи нови промени в кабинета си, става ясно от прессъобщение на Министерския съвет. Освободен е вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, неговото място ще бъде заето от Томислав Дончев, който в момента отговаря за управлението на европейските средства. Дончев ще продължи да отговаря и за разпределението на европейските средства. 

Одобрявате ли оставката на Симеон Дянков?

Да
Не
Не мога да преценя
Общо 4156 гласа
Първоначално от пресцентъра на финансовото министерство коментираха, че Дянков в момента не е в България и научават от медиите за това решение. По-късно от пресслужбата разпространиха изявление на вече бившия финансов министър, в което той изразява благодарност към премиера и другите министри за съвместната работа.

„Благодаря на премиера Борисов и колегите в Министерския съвет за многото часове съвместна работа и постигнатите успехи. Най-вече благодаря на експертите в Министерството на финансите, с помощта на които България си върна финансовото здраве. Ще продължавам да помагам с каквото мога и в бъдеще", посочва Симеон Дянков.

Министърът на благоустройсвото Лиляна Павлова ще стане вицепремиер в кабинета "Борисов". Не се съобщават и причините за промяната в правителството. 

Това е втората рокада в рамките на по-малко от месец. На 28 януари премиерът Бойко Бориосв освободи образователния министър Сергей Игнатов заради проблемите с фонд "Научни изследвания". Неговото място зае председателят на БАН акад. Воденичаров. 

* Актуализирано към 13.50 ч. с позицията на Симеон Дянков

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

47
rate up comment 6 rate down comment 13
Jay Gould
преди 11 години
vzhekoff - хорицата не ги вълнува това. Писарушките искат още 30% увеличение на заплатите в администрацията и тази година, затова и плачат за бащицата комунист ДянкоФфф
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
46
rate up comment 14 rate down comment 8
abdul
преди 11 години
vzhekoff, Jay Gould, пичуе, не сте в час.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
45
rate up comment 23 rate down comment 20
vzhekoff
преди 11 години
Аре защитниците на видния екс-министър и светило във финансите да ми обяснят, как преди 3 месеца приема бюджет, а сега спешно пуска извънреден заем от 800 млн. лв. ? Това казано на *** език означава - държавата е в технически фалит ! Въпреки ниските дългове. Да не би вчера да разбра, че февруари има плащания ? Този е беше пълна пародия - има 2 прости числа - новонатрупани дългове за 4 години и ниво на изхарчени пари от резерва. Срещу тези числа апологетите на Дянков няма какво да кажат - кръгла нула е, да не кажем, че е с отрицателен знак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 12 rate down comment 30
Jay Gould
преди 11 години
За мен новината е положителна. Томислав Дончев поне е практик, човек който е боравил с пари - истински. Да се надяваме, че в малкото време което му остава, поне ще престане да тормози бизнеса и да качва заплатите на колосално голямата ни администрация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 28 rate down comment 4
theforce
преди 11 години
Борисов го хвана Елциновата шизофрения. Елцин така сменяше целия кабинет всеки 3 месеца - така да се каже при всяко свое изтрезняване. Това не е нормално и не може да не вреди на продуктивността на държавната администрация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 13 rate down comment 13
Jay Gould
преди 11 години
"....още близо милиард заем..." - те за това плачат милите чиновници. Ако нещо със заема се издъни, ще има проблем със заплатите в администрацията и сега реват "На кого ни оставяш бащице?" ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 11 rate down comment 21
Graf
преди 11 години
Какво да сравнява?Едните с плюс 7 милиарда спестени за фиска и осигурена финансова стабилност за целия мандат на Боко, а Дянков - минус 7 милиарда и издънени публични финанси. Като резултат: На 20 февруари 2013 г. Българска народна банка ще проведе аукцион за продажба на 6-месечни (181-дневни) краткосрочни съкровищни бонове. Номинална стойност на предложеното количество (в хил. лв.)800 000. Преведено, още близо милиард заем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 13 rate down comment 3
absfresh
преди 11 години
Трябва да се готвим за истински протсти след някоя друга седмица. ЕРД-тата искат да си продадат бизнеса в БГ, след някоя друга седмица Борсов ще изтърси, как ще ги изкупи с нов аем от милиард, милиард и нещо уж заради народното недоволство. Хем ЧЕЗ доволни, хем уж народа доволен, а държавата с нови 100 милки годишно вътре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 20 rate down comment 5
absfresh
преди 11 години
Хубава новина, но да бше преди година и половина. Тука схемата е друга.Избори идват. Селскостопанските производители и в частност зърнопроизводителите са с много силни позиции в провинцията. Там си наемат, колят, бесят, могат да влияят на изборите. Борисов рече, ще ви дадем пари по-рано, Дянков се възпротиви, което окончателно значеше загуба на изборите за ГЕРБ. Гони Дянков, нова емисия мостов заем, пък ако по чудо след половин година ГЕРБ спечели, пак предните ще са виновни :):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 14 rate down comment 1
Hris0 Hrist0v
преди 11 години
'Начи идеално е така. Трябва да се гледа философски на финансите. Какво е това няма пари в бюджета. Трябва да се гледа парите са само шума, те се изкарват. Дай да раздаваме, а те все от някъде ще дойдат :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още