fallback

Симеон Дянков си отиде*

Бившият вече финансов министър благодари на премиера, другите министри и експертите във финансовото министерство за съвместната работа

11:26 | 18.02.13 г. 97

Премиерът Бойко Борисов предложи нови промени в кабинета си, става ясно от прессъобщение на Министерския съвет. Освободен е вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, неговото място ще бъде заето от Томислав Дончев, който в момента отговаря за управлението на европейските средства. Дончев ще продължи да отговаря и за разпределението на европейските средства. 

Одобрявате ли оставката на Симеон Дянков?

Да
Не
Не мога да преценя
Общо 4156 гласа
Първоначално от пресцентъра на финансовото министерство коментираха, че Дянков в момента не е в България и научават от медиите за това решение. По-късно от пресслужбата разпространиха изявление на вече бившия финансов министър, в което той изразява благодарност към премиера и другите министри за съвместната работа.

„Благодаря на премиера Борисов и колегите в Министерския съвет за многото часове съвместна работа и постигнатите успехи. Най-вече благодаря на експертите в Министерството на финансите, с помощта на които България си върна финансовото здраве. Ще продължавам да помагам с каквото мога и в бъдеще", посочва Симеон Дянков.

Министърът на благоустройсвото Лиляна Павлова ще стане вицепремиер в кабинета "Борисов". Не се съобщават и причините за промяната в правителството. 

Това е втората рокада в рамките на по-малко от месец. На 28 януари премиерът Бойко Бориосв освободи образователния министър Сергей Игнатов заради проблемите с фонд "Научни изследвания". Неговото място зае председателят на БАН акад. Воденичаров. 

* Актуализирано към 13.50 ч. с позицията на Симеон Дянков

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:31 | 14.09.22 г.
fallback