fallback

ДЦК аукционът за 800 млн. лв. на фокус през седмицата

Данните на БНБ за платежния баланс за 2012 г. и ценовите статистики за последното тримесечие също привличат вниманието

08:30 | 18.02.13 г.

В понеделник (18 февруари) БНБ ще публикува платежния баланс за 2012 г., от който ще станат ясни салдата от туризма, еврофондовете, размера на преките чуждестранни инвестиции и други показатели. Същият ден ще се проведе аукцион за 5-годишни ДЦК с общ размер на предложеното количество от 45 млн. лв. В допълнение централната банка ще обяви и резултатите на дружествата, специализирани в кредитиране.

НСИ пък ще отчете цените на производител в селското стопанство през четвъртото тримесечие на 2012 г., както и цените на стоките и услугите за текущо потребление в селското стопанство отново за последната четвърт на 2012 г.

За вторник (19 февруари) е свикано общо събрание на облигационерите на Феърплей Пропъртис АДСИЦ за одобрение на Алианц Банк България АД като довереник на облигационерите по смисъла на ЗППЦК.

НСИ ще информира за наетите лица и средната работна заплата по предварителни данни за 2012 г.

В сряда (20 февруари) БНБ ще проведе аукцион за продажбата на 6-месечни съкровищни бонове с номинална стойност 800 млн. лв. Вероятно с парите от този извънреден аукцион ще бъдат платени субсидии на зърнопроизводителите.

За този ден е свикано и общо събрание на акционерите в Петрол АД.

В четвъртък (21 февруари) НСИ ще информира за индексите на оборота в транспорта, съобщенията и услугите през четвъртото тримесечие на 2012 г.

Също така националната статистика ще представи данни за разходите за придобиване на ДМА и придобити ДМА в последната четвърт на миналата година.

За петък (22 февруари) са насрочени общи събрания на акционерите в Интерскай АД и Елпром-ЗЕМ АД. В последния работен ден НСИ ще информира за средствата за подслон и местата за настаняване през 2012 г. , както и за туристическите пътувания и разходи за туризъм на населението по предварителни данни за миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:46 | 10.09.22 г.
fallback