fallback

Швейцарската LEM инвестира 2 млн. франка в завод край София

Компанията започва да измества производството си в страни с ниски производствени разходи

11:18 | 11.02.13 г. 5

Швейцарската компания LEM ще инвестира 2 млн. швейцарски франка за изграждането на завод за електрически компоненти в София, става ясно от официално съобщение на сайта на компанията.  България е избрана като страна с ниски производствени разходи.

Основната дейност на LEM е производството на датчици за напрежение и иновативни решения за измерване на електрически компоненти.

Плановете са заводът да заработи до октомври 2013 година. На първо време ще бъдат наети 50 служители за новите мощности. Заводът ще бъде построен в покрайнините на София на площ от 4,5 хил. квадратни метра.

Изграждането на нов завод в България ще подобри конкурентоспособността на LEM и ще намали валутните рискове за компанията, убеден е изпълнителният директор Франсоа Габела.

През 2004 година компанията изготви стратегията за релокация на производствени линии по целия свята. В изпълнение на плана вече бяха построени заводи в японския град Мачида и в Женева. В последвалите години в Япония обаче компанията среща трудности, свързани с кризата и свиването на потреблението на местния пазар. По тази причина започва да измества производството към страни с ниски производствени разходи.

Освен в Женева и Мачида LEM има завод и в Пекин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:28 | 11.09.22 г.
fallback