fallback

Преглед на печата за 6 февруари 2013 г.

07:30 | 06.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Български компании ще възстановяват спрян от производство електрокар

в. Капитал Daily

България отново може да започне производство на 1-тонен електрокар, съобщиха от Съюза по каростроене. Няколко компании от бранша са обсъдили възстановяването на подемната машина, която е била сред основната продукция на софийския "Балканкар-6 септември" и масово е била използвана в бившия социалистически блок. Засега се планира разработката на нов проект, в който могат да се включат различни машиностроителни дружества, обясни пред "Капитал Daily" инж. Димитър Димитров, председател на съюза.

"Трейс София" ще ремонтира част от бул. "Витоша"

в. Капитал Daily

"Трейс София" най-вероятно ще спечели поръчката на Столична община за изграждане на втората пешеходна отсечка по бул. "Витоша" - от ул. "Неофит Рилски" до ул."Солунска". Ценовите оферти на двамата кандидати - "Трейс София" АД и обединение "Красива София 2013", бяха отворени днес. Прогнозната стойност на поръчката е 1.5 млн. лв. Предложението на обединение "Красива София" е за 1.793 млн. лв. с ДДС и срок на изпълнение 65 дни. "Трейс София" АД предлага да изпълни ремонта за 1.767 млн. лв. с ДДС и 61 дни. За предложените технически показатели и двамата кандидати получават по 30 точки. Крайната оценка зависи от предложената цена, а тази на "Трейс София" е по-ниска.

Mедицинският университет забогатя от европроекти

в. Сега

Три сгради на Медицинския университет в София вече са напълно достъпни за хора с увреждания и отговарят на изискванията за енергийна ефективност от най-високата категория А след основни ремонти, финансирани с евросредства, от националния бюджет и с пари на учебното заведение.

Новите дограми и топлоизолацията на подове, покриви и външни стени на Предклиничния университетски център, Медицинския колеж "Йорданка Филаретова" и Централната медицинска библиотека са финансирани по спечелен проект "Подходяща и рентабилна инфраструктура за МУ - София" по оперативна програма "Регионално развитие" на обща стойност малко под 3.32 млн. лв. От ЕС са 2.82 млн. лв., от държавния бюджет - 332 000 лв., а от собствени средства на МУ - 165 900 лв. Сградите са оборудвани с автоматични платформени стълбищни подемници, на Предклиничния център и на Медицинския колеж са сменени абонатните станции. В края на отоплителния сезон ще стане ясно колко е спестил от разходите за отопление университетът, но вече имало оплаквания от персонала, че им е топло.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:42 | 02.09.22 г.
fallback