fallback

Дянков предлага референдум за екологията и безработицата

Уместните въпроси за допитване са как да се справим с безработицата и какво да е бъдещето на българската природа, смята финансовият министър

16:50 | 04.02.13 г. 7

Министърът на финансите Симеон Дянков смята, че уместните въпроси за провеждане на референдум са свързани с екологията и безработицата, съобщава БТА.

По думите му въпросът на състоялия се референдум за ядрената енергетика е бил "глупав и глупаво зададен". Затова 80 процента от хората са решили да не излизат да гласуват, включително и той.

Според Дянков има други по-важни въпроси, които да бъдат поставени за национално допитване. Една основна тема е екологията, тъй като трябва да решим какво да правим с хубавата природа в страната.

"Затова си заслужава референдум, защото има различно мислене. Едното е - ако сега строим много, се печели веднага, другото е - ако по-бавно се строи, много по-екологически устойчиво, правят се повече резервати, с времето много по-богати туристи ще идват в България", посочи Дянков.

Другата тема за референдум, според финансовия министър, е безработицата - как да се справим с нея. По думите му тя е проблем номер едно и в Европа, където има 28 милиона безработни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:37 | 12.09.22 г.
fallback