fallback

Атанасова смени директора на агенцията по трансплантации

Мотивът за рокадата е незадоволителната работа на агенцията

11:19 | 31.01.13 г.

Новият директор на агенцията по трансплантации д-р Мариана Симеонова. Снимка: БТА

Досегашният директор на Изпълнителна агенция по трансплантации (ИАТ) доц. д-р Силви Кирилов е бил освободен от поста си вчера, предаде агенция “Фокус”. Това е станало с решение на министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, съгласувано с министър-председателя Бойко Борисов.

Новият директор на агенцията е д-р Мариана Симеонова, която досега е работила 20 години в отделение по анестезиология и реанимация във ВМА-София.

Десислава Атанасова каза, че е недоволна от работата на агенцията по трансплантации. И посочи, че има осъществени само четири трансплантации за миналата година. По думите й е липсвала добра координация с лечебните заведения, с екипите и това е било достатъчен мотив за смяната.

„Дадох прекалено много време - няколко месеца, за подобряване на работата в агенцията, но там нищо не се случи“, каза министърът.

През юни 2011 г. доц. д-р Силви Кирилов беше назначен за директор на Изпълнителната агенция по трансплантация на мястото на уволнената д-р Теодора Джалева от тогавашния министър на здравеопазването д-р Стефан Константинов. Доц. Силви Кирилов е бил директор на Александровска болница и болница "Доверие".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:25 | 11.09.22 г.
fallback