fallback

Борисов: Опитахме да спасим България от центрофугата на Гърция и Испания

И през 2013 година ще продължим да строим магистрали, обеща премиерът

09:37 | 02.01.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

През 2013 година ще продължим да изграждаме магистрали, музеи и други инфраструктурни обекти, обеща премиерът Бойко Борисов пред БНТ. "4,5 млрд. сме вкарали в страната, отваряйки еврофондовете", допълни още той. 

Премиерът коментира още, че в условията на криза трудно се създават работни места, но изказа увереност, че ниските данъци ще могат да привлекат инвестиции и това ще донесе тласък на икономиката. Той допълни още, че не бива да се променят данъчните ставки и да се въвежда данък "лукс" например.

"Видяхте повишаването на данъците за богатите във Франция докъде доведе и Конституционният съд в страната в крайна сметка ги отмени", допълни той. 

По думите на Борисов през изминалата вече 2012 година най-голямото предизвикателство пред управляващите е било да спаси България от кризата, да не изпаднем в центрофугата на Испания, Гърция, Португалия и други държави. 

Що се отнася до предстоящите парламентарни избори през това лято, Борисов декларира отново, че ГЕРБ няма да управлява в коалиция. "Не искам да има размиване на отговорността", обясни той за това какви са мотивите за това решение. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:26 | 28.08.22 г.
fallback