fallback

Икономедиа е изплатила предсрочно всичките си задължения към Алфа банк

В момента дружеството има задължения само към акционерите си

17:11 | 21.12.12 г. 12

Собственикът на в. „Капитал“ - „Икономедиа“ АД, изцяло и предсрочно е изплатила задълженията си към "Алфа банк", съобщиха от дружеството.

„Причината за това решение, независимо от безспорния юридически факт, че задълженията не са предсрочно изискуеми, е че с некоректните си и незаконни опити да установи контрол над "Икономедиа", банката започна да нанася сериозни вреди на бизнеса на компанията и да застрашава независимостта на медиите“, посочва се в съобщение на компанията.

„В момента "Икономедиа" няма банкови, както и каквито е да е други финансови задължения, освен към своите акционери“, уточняват от дружеството.

Припомняме, че в края на ноември „Алфа банк“ - клон София поиска изпълнение върху „Икономедиа“ заради просрочени вземания в размер на 532 хил. евро към септември 2012 г.

От „Икономедиа“ обаче отрекоха да имат предсрочно изискуеми задължения към банката. Дружеството представи и документи, според които дължимите средства са били преведени дни преди банката да поиска изпълнение.

Впоследствие Софийският градски съд (СГС) спря производството по заявлението на банката.

„Благодарим на всички читатели, колеги, партньори и приятели, които ни подкрепиха. Разчитаме на сериозна подкрепа и през следващата година, за да се запази един от малкото останали острови на качествена журналистика в България, каквито са изданията на "Икономедиа", посочват от компанията в днешното изявление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:12 | 02.09.22 г.
fallback