fallback

Предлагат „Телемения“ за купувач на шуменската „Топлофикация“

Израелската компанията се оказа единствената, подала оферта за покупката на топлофикационното дружество

17:38 | 10.12.12 г.

Комисията за организиране и провеждане на конкурс за продажбата на „Топлофикация“ - Шумен предложи за купувач израелската компания „Телемения“, съобщиха от общинската администрация в Шумен.

Комисията ще изготви и мотивиран доклад до кмета на общината, с който ще предложат да бъде сключен договорът за продажба. Това решение може да бъде обжалвано в 14-дневен срок от връчването му на спечелилата търга компания.

Офертата на „Телемения“ беше разгледана днес (10 декември). Компанията се оказа единственият участник в процедурата, въпреки че още три фирми - „Пирин Ват“, „Био Пауър“ и „Геррад“, купиха документи за търга за продажбата на топлофикационното дружество.

Зад "Био Пауър" стои руската компания "Газпром", съобщи преди месеци председателят на общинския съвет в Шумен Георги Колев по време на обществена дискусия за бъдещето на топлофикационното дружество в града. Израелската "Телемения" пък има намерения да строи когенерационни мощности. 

Решението за приватизацията на „Топлофикация“ - Шумен беше взето на извънредно заседание на общинския съвет в началото на октомври. Минималната цена на дружеството беше определена на 100 хил. лева за общо почти 9,7 млн. акции, представляващи 100% от капитала на дружеството.

Новият собственик трябва да възстанови топлоподаването на град Шумен още за отоплителния сезон 2013 – 2014 година, гласеше решението на местния парламент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:16 | 12.09.22 г.
fallback