fallback

Съдът постанови искът на Алфа банк срещу Икономедиа да не се вписва

Към момента Софийски градски съд все още не е образувал дело въз основа на исковата молба на банката срещу медийната група

16:45 | 03.12.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор

Софийски градски съд (СГС) спира производството по заявлението в Търговския регистър на Алфа банк - клон София, с което се иска вписване на пристъпване към изпълнение на залог на търговското предприятие на Икономедиа АД, за удовлетворяване на вземане на банката, както и искане да се впише депозитар и управител на търговското предприятие.

Определението на съда е окончателно, подписано е днес и е подадено в Търговския регистър. СГС констатира, че действително има заведена искова молба от Алфа банк срещу Икономедиа АД в регистрите си, но към момента все още не е образувано дело въз основа на тази искова молба.

В заявлението на Алфа банк се казва, че просрочените от Икономедиа плащания са за 532 хил. евро по данни от септември 2012 г., тоест от преди 2 месеца. Също така се посочва че не само просрочените плащания от Икономедиа са изискуеми, тъй като съгласно член 30, т. 1 от Договора за кредит от 21 декември 2007 г., при настъпването на случай на неизпълнение банката може да обяви отпуснатия кредит изцяло за предсрочно изискуем.

Общите задължения на Икономедиа към банката са 8,67 млн. евро, се казва в заявлението на Икономедиа до Търговския регистър. От медийната група са поискали заявлението на Алфа банк да не бъде вписвано, като са приложили платежни нареждания за плащане на 632 хил. евро.

Икономедиа АД е превела парите с два превода чрез интернет банкирането на ОББ. Плащанията са направени на 28 ноември 2012 г., което според Икономедиа АД е преди датата на поисканото от Алфа банк - клон София изпълнение върху Икономедиа АД. Икономедиа е платила 632 хил. евро ден преди заявлението на Алфа банк - първо в 10:28 ч. са преведени 10 000 евро, а след това в 14:15 ч. още 622 500 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:04 | 11.09.22 г.
fallback