fallback

Лев Инс, Булстрад, ДЗИ, Армеец и Виктория са застрахователи на годината

Те печелят в петте категории в гласуване, организирано от Българската асоциация на застрахователните брокери

21:16 | 29.11.12 г. 1

Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) обяви победителите в конкурса „Застраховател на годината”, проведен чрез гласуване в интернет в 5 категории. Церемонията по награждаването бе тази вечер в София. В рамките на три седмици потребители гласуваха в интернет и определиха Застраховател на 2012 г. в пет категории, а Investor.bg беше сред медийните партньори на събитието.

В категория Застраховател с най-добри продукти в Автомобилното застраховане бяха номинирани Армеец, Бул Инс и Лев Инс. За победител потребителите определиха Лев Инс, а наградата получи ипълнителният директор Стефан Софиянски. Тя беше връчена от Николай Здравков, председател на БАЗБ.

В категория Застраховател с най-добри продукти в Имущественото застраховане най много гласове получиха Алианц България, Булстрад Виена Иншурънс Груп и ДЗИ - Общо застраховане.

За победител е определен Булстрад Виена Иншурънс Груп, а наградата получи  Румен Янчев, изпълнителен директор на дружеството. Наградата връчи Данчо Данчев, председател на Асоциацията на българските застрахователи.

В категория Застраховател с най-добри продукти в Животозастраховането с най-много гласове са Алианц България Живот, Дженерали Животозастраховане и ДЗИ Животозастраховане АД, като първото място е за ДЗИ Животозастраховане АД, а наградата получи Недялко Чандъров –  главен изпълнителен директор на ДЗИ.

Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения при имуществени вреди е Армеец, като в Топ 3 бяха още Виктория и Уника. Наградата беше връчена лично от Борислав Богоев - заместник председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор”, на Цветанка Крумова, изпълнителен директор на Армеец.

Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения за неимуществени вреди по гражданската отговорност на автомобилистите е Виктория в конкуренцията с Булстрад Виена Иншурънс Груп и ДЗИ Общо застраховане.

Наградата получи Жанета Джамбазка  – заместник-председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Виктория. Плакет и грамотата връчи Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:05 | 14.09.22 г.
fallback