fallback

Няма причини токът да поскъпне от 1 юли 2013 г., уверява Добрев

В края на октомври председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев прогнозира повишение на цената на тока с близо 3%

11:01 | 12.11.12 г.

Няма причини токът да поскъпне от 1 юли догодина. Това заяви в интервю за Nova министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който коментира очакваните цени на тока след юли месец на 2013 г.

„Ако производителите на "зелена енергия" не плащат цената за достъп до енергийната мрежа на страната, някой трябва да я плати и това са крайните потребители. Но не виждам защо производителите да не си платят сами”, коментира ситуацията той. 

Припомняме, че в края на октомври председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев направи прогноза, за поскъпването на цените на електроенергията от 1 юли 2013 г. с поне 3%.

Тогава той заяви, че таксата за достъп до мрежата, която беше въведена за производителите на зелена енергия от 14 ноември, ще бъде намалена, но ще стане постоянна.

На следващия ден, след съвместни разговори с ресорното министерство, Семерджиев официално „оттегли“ първоначално сигурната си прогноза, като заяви, че няма "каквито и да е било предпоставки да се очаква поскъпване на тока". Тогава Добрев обясни, че председателят на регулатора всъщност не е изразявал прогноза, а „хипотетична възможност“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:25 | 13.09.22 г.
fallback