fallback

Продължават преговорите с Катар за скоростния път Русе-Свиленград

Пътната агенция търси проектант, който да определи вариантите за трасето и да изчисли приблизителният размер на инвестицията

18:34 | 09.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор

Дискусиите за строителството на скоростния път Русе-Свиленград продължават. На 11 и 12 ноември министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще бъде на работно посещение в Катар, за да продължи преговорите с инвестиционните партньори, съобщиха от ресорното ѝ ведомство.

Преди дни изтече срока, в който проектантски организации можеха да подават оферти за прединвестиционното проучване на скоростния път от Дунав до българо-турската граница.

В резултат на проучването трябва да бъдат предложени основният и резервните варианти за трасе на пътя, както и свързването на всяко от тях със съществуващите и проектираните обекти от пътната мрежа на България.

Проектантът освен това трябва да направи и изчисленията за приблизителна стойност на инвестицията според трасето, както и да определи техническите му параметри.

Изпълнителят на прединвестиционния анализ трябва да проучи териториите, които попадат в обхвата на пътя, да определи особеностите на терените и да се съобрази с действащите режими за защита на природата и на обекти от културно-историческото наследство.

Според публикуваната документация скоростният път трябва да има по 2 платна за движение във всяка посока. Предвижда се трасето да се проектира за движение с максимална скорост 120 км/ч.

Срокът за изготвяне на прединвестиционното проучване е 4 месеца.

Плановете за изграждането на скоростен път от Русе до Свиленград бяха обявени за първи път в началото на май. Той ще се изгражда на принципа на публично-частното партньорство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:43 | 13.09.22 г.
fallback