fallback

Бюджет 2013 ще бъде актуализиран след изборите, прогнозират от Синята коалиция

Той е направен да издържи шест месеца и веднага след това ще рухне, твърди Мартин Димитров

15:35 | 07.11.12 г.

След изборите догодина Бюджет 2013 ще бъде актуализиран, прогнозираха от „Синята коалиция“, като повториха позицията си, че няма да подкрепят държавния бюджет и бюджетите на общественото осигуряване и здравната каса за 2013 година, предаде БТА.

Съпредседателят на коалицията й Мартин Димитров (СДС) обяви, че предложеният проект за бюджет връща България назад и не отговаря на нито едно от очакванията, които от ГЕРБ са дали, идвайки на власт. 

„Той е направен да издържи шест месеца и веднага след това ще рухне, а новото правителство, което и да е то, ще трябва да започне да прави нов бюджет при направени огромни предизборни разходи в много тежка ситуация“, заяви Димитров.

По думите му "окото на кризата" ще се разрази с нова сила и нови изпитания през 2013 година.

Другият съпредседател на коалицията Иван Костов (ДСБ) посочи, че бюджетът не съдържа никакви антикризисни мерки, не обещава увеличение на доходите, а увеличение на безработицата.

„Ако се гледат приоритетите на този бюджет, се вижда, че най-неприоритетни функции за бюджета са здравеопазването, съдебната власт, науката, образованието и националната сигурност, ако се съди по бюджета на ДАНС, а най-приоритетни се оказват социалните помощи и обезщетенията, които ще нараснат с 6,9 на сто“, каза Костов.

Той изрази становището на депутатите от коалицията, че трябва да гласуват против предложения от правителството бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:11 | 07.09.22 г.
fallback