fallback

Управляващите не са обсъждали идеята за облагането на печалбите от борсата

Всички допълнителни предложения за нови данъци ще се дискутират в парламента, ако бъдат внесени за обсъждане от народни представители

12:01 | 20.10.12 г. 4

Управляващите все още не са коментирали идеята на финансовия министър Симеон Дянков да се обложат с данък печалбите от хазартните игри и от фондовата борса.

Това съобщи председателят на комисията по бюджет и финанси в парламента и депутат от ГЕРБ Димитър Главчев в предаването “Седмицата” на Дарик радио, като допълни, че лично според него “това би било малко прекалено”.

Тези предложения се очаква да се дискутират между първото и второто четене на данъчното законодателство и бюджета в парламента, ако бъдат внесени от народни представители.

По думите на Главчев управляващата партия не е дискутирала също така облагането на доходите от ренти, както и практиката да се признават разходите за лихви по кредити на физически лица.

Управляващите не са обсъждали и премахването на плоския данък, който беше въведен от Тройната коалиция с мотива, че така ще се привлекат повече чужди инвеститори.

Припомняме, че миналата седмица също в студиото на Дарик радио финансовият министър Симеон Дянков съобщи, че се обмисля въвеждането на данъчно облагане на печалбите от хазартните игри и от фондовата борса. Такова предложение обаче не фигурираше в промените на данъчното законодателство, които бяха обсъждани от кабинета.

Единствената възможност да се стигне до въвеждането на тези данъци е те да бъдат предложени между първо и второ четене на нормативната уредба в парламента, като така няма да бъдат обсъждани от тристранния съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:00 | 13.09.22 г.
fallback