fallback

И игралната индустрия иска смекчаване на забраната за пушене

Браншът изчислява загуби от 20 на сто заради правилото да не се пуши на закрито

16:43 | 15.10.12 г.

След ресторантьорския бранш и игралната индустрия отчете загуби от  забраната за тютюнопушене на закрити обществени места, съобщи БТА.

Председателят на УС на Българската търговка асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия (БТАПОИИ) Ангел Ирибозов съобщи за около 20% загуби за бранша в последните четири месеца от въвеждането на забраната. 

Представителите на бранша искат казината и игралните зали да се разглеждат като изключение от помещенията със забрана за тютюнопушене поради контролирания достъп до тези обекти - пълната забрана за непълнолетни, както и специфичния денонощен режим на работа.

Приходите, генерирани от игралната индустрия в бюджета за 2011 година, са в размер на 120 милиона лева, което е с 2 на сто по-малко от 2010 година, когато приходите в бюджета са били 123 милиона лв., посочи Ирибозов.

За посочения период са затворени над 100 обекта, като при 855 игрални зали към края на 2010 г., техният брой към септември тази година е намалял до 744.

За последните две години от експлоатация са изтеглени близо 10 хиляди игрални съоръжения от игралните зали и казина, през изминалата година са изтеглени още близо 700, което представлява свиване в сектора от близо 42 на сто за период от три години, обясни Ирибозов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:17 | 09.09.22 г.
fallback