fallback

БСП подкрепя АЕЦ Белене, но само като държавен проект

Референдум по електронен път е напълно невъзможно, смята Станишев

17:37 | 02.10.12 г. 2

БСП са „за“ проекта „Белене“, но само при положение, че държавата държи 51% от собствеността. Така ще може да има гаранции, че гражданите ще имат изгода от строителството на атомната централа, коментира лидерът на партията Сергей Станишев.

„В противен случай ще се повтори случаят в двете „Марици“, обясни още той, визирайки ТЕЦ „Марица“ 1 и 3, които са частна собственост, но Националната електрическа компания (НЕК) е длъжна да купува ток от тях по договор.

За лидерът на БСП появата на частен инвеститор означава, че най-вероятно се готви сделка, която „ще налее големи пари в частни компании и в джобовете на тези, които готвят сделката“.

От БСП коментираха и идеята, лансирана от премиера Бойко Борисов, за провеждане на референдум по електронен път с думите, че това е напълно невъзможно.

Съмнение, че администрацията ще успее да се подготви в необходимия срок, по-рано днес изказа и президентът Росен Плевнелиев.

Според министъра на икономиката Делян Добрев обаче вече имаме достатъчно натрупан опит при преброяването на населението в началото на 2011 година, а и с гласуване по електронен път ще бъдат спестени средства.

Провеждането на референдум по въпроса за бъдещето на втората атомна централа у нас ще коства около 40 млн. лева.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:52 | 10.09.22 г.
fallback