fallback

Борисов: И в криза 1 200 компании участват на Пловдивския панаир

Есенното издание на панаира акцентира върху технологиите за енергийна ефективност

16:44 | 24.09.12 г. 1

При обиколката си из палатите премиерът Борисов разговаря с изложителите. Снимка: БТА

„Фактът, че  по време на най-тежката криза в света над 1200 компании участват в Международния технически панаир, се обяснява по два начина – първо, че той се управлява добре и привлича интереса на фирмите, за да идват тук. И второ, че България се ползва с уважение заради стриктната фискална дисциплина“.

Това обяви при официалното откриване на 68-ото издание на изложението министър-председателят Бойко Борисов.

От днес до 29 септември над 1250 български и чуждестранни компании ще представят продукцията си на традиционното изложение в Пловдив. От тях 171 се представят за първи път, предадоха от пресофиса на панаира.

И тази есен темите за инвестициите в „зелена енергия“ и енергоспестяващи технологии ще бъдат основните акценти на програмите и семинарите, съпътстващи изложението.

В десетте  специализирани международни изложби ще бъдат демонстрирани 90 новости, от които 11 световни и 12 европейски.

Със силни експозиции ще се представят също и компаниите от машиностроенето, енергетиката, екологията, управлението на водите, строителството и ВЕИ секторът. Планиран са и 26 премиери в автомобилния салон.

По повод 120-годишнината от Първото българско земеделско изложение, чийто наследник е Международният панаир Пловдив, е открита и юбилейна палата. В 15 хиляди екземпляра е отпечатана и пощенска марка, посветена на юбилея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:44 | 13.09.22 г.
fallback