fallback

Половин милион младежи били обхванати в програми за здравословен живот

Кабинетът прие прие планът за действие по Националната стратегия за младежта за 2012 г.

16:48 | 12.09.12 г.

Над един милион младежи са са възползвали през миналата година от възможностите за подобряване на достъпа до информация и качествени административни услуги, а други 50 хиляди души са участвали по проектите за разкриване на нови работни места и кариерно развитие.

Това отчете правителството, след като прие плана за действие за 2012 г. по Националната стратегия за младежта (2010-2020) и одобри отчета за изпълнението на дейностите по стратегията за миналата година, съобщиха от пресслужбата на кабинета. 

От възможностите за насърчаване на здравословния начин на живот са се възползвали близо половин милион младежи. Над 2300 са били обхванати от мерките за превенция на социалното изключване на младежи в неравностойно положение. В проектите за развитие на младежкото доброволчество са участвали 6220 души, а в тези за повишаване на гражданската активност – 17 хиляди.

Най-голям интерес е имало към стажантските програми в различни предприятия, стажове в държавната и общинската администрации, достъп до студентско кредитиране, услуги за професионално ориентиране и други.

Повече от 12 хиляди младежи са се включили в дейностите за стимулиране развитието на младите хора в малките населени места и селските райони, а над 17 хил. - в проектите за развитие на междукултурния и международния диалог. Близо 18 хил. души са участвали в проекти за повишаване на ролята на младите хора в превенцията на престъпността.

Средствата за реализирането на различните проекти и мероприятия са от националния бюджет, от европрограмата "Развитие на човешките ресурси", а също от международни донори,  националния бюджет за насърчаване на заетостта и общинските бюджети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:35 | 13.09.22 г.
fallback