fallback

Полицаите организират двудневен протест за по-високи заплати

Полицейският протест се подкрепя от синдикалната организация на служителите в затворите

14:41 | 12.09.12 г. 7

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) организира двудневен протест за по-високи заплати, става ясно от разпространено до медиите съобщение на полицейския синдикат.

Протестът на полицаите ще се състои на 23 и 24 септември в София, като вътрешното министерство вече е информирано за действията на синдиката.

Полицейският протест се подкрепя от синдикалната организация на служителите в затворите в България, пише още в съобщението.

„Подготовката на протестните действия е в резултат на несъстоялите се преговори и демонстрираната до момента липса на каквото и да е желание от страна на МВР да обсъди по същество възможностите за удовлетворяване исканията на федерацията“, посочват от синдикалната организация.

Полицейският синдикат припомня, че в края на юли поиска от вътрешното министерство увеличаване на основните заплати на служителите в системата с 25% от 2013 г. и редица реформи в самото ведомство.

Оттогава досега обаче беше проведена само една среща с представители МВР, на която не се стигна до конкретни споразумения и решения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:56 | 12.09.22 г.
fallback