fallback

Преглед на печата за 12 септември

07:45 | 12.09.12 г.

Контрабанда изяде главата на митничар №2

в. Стандарт

Незаловена контрабанда изяде главата на митничар номер 2. Заместникът на Ваньо Танов - Николай Алдимиров, хвърли оставка в понеделник. От агенция "Митници" обаче не съобщиха за рокада официално. Информацията изтече от Фейсбук страницата на митничари, които протестират в нета за местенето им в Русе. В молбата си до финансовия министър Симеон Дянков Алдимиров е написал, че напуска поради лични причини и други планове за развитието си в кариерен аспект. Митничари обаче коментират във Фейсбук, че оставката заместникът на Танов е подал заради "неразбирателство с началника" и лоши резултати в ресора му. Алдимиров отговаря за пресичането на контрабандата. Служители на агенцията коментират обаче, че от началото на годината досега са заловени само 33 милиона къса цигари, или 3 тира с контрабанда.

Следят кой купува бижута и техника

в. Стандарт

Ако си купите скъп часовник или огърлица, примерно за 30 000 евро, може да попаднете под удара на данъчните. В избора на богаташите за проверка данъчните използват информация не само за техните апартаменти, къщи и автомобили, регистрирани пред различни държавни органи, но и за индивидуални покупки на висока стойност като луксозни бижута, часовници и битова техника. Регистрираните по ДДС фирми подават в НАП всеки месец дневници за покупки и продажби. Така, ако сте купили кола на лизинг или сте взели фактура за 50-инчов телевизор, данъчните ще получат информация за името и ЕГН-то ви.

Хайтек парк може да пренесе производството си у нас

в. Новинар

Израелски високотехнологичен парк може да пренесе своето производство в България. Освен това има сериозен интерес и към инвестиции в земеделието и животновъдството. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след срещата с израелския си колега Бенямин Нетаняху.

По думите на министър-председателя двете делегации са обсъдили и съвместни проекти в областите сигурност, образование, култура, здравеопазване, високи технологии и иновации. „Светът ще бъде изправян все по-често пред проблеми с изхранването.

Финансистите с най-голям шанс за нова работа

в. Новинар

Финансистите и застрахователите са с най-голям шанс да си намерят нова работа до края на тази година. Сервитьорите ще останат в криза до Коледа, тъй като в баровете, ресторантите и хотелите вече не търсят персонал.

Само един от шестима шефове възнамерява да наема кадри до декември. Това показва изследване на Менпауър България сред българските работодатели. Според проучването шанс да бъдат назначени имат още експерти в областта на бизнес услугите, недвижимите имоти, транспорта, комуникациите, търговията и производството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:49 | 14.09.22 г.
fallback