fallback

Пореден туроператор е замесен в скандал след фалит на руска фирма

Българската компания Vassy, партньор на "Черри тур", е поискала от руските туристи повторно плащане за престоя им

14:19 | 03.09.12 г.

Повече от 50 руски туристи, които са на почивка на българското Черноморие, ще бъдат принудени да платят повторно престоя си, след като руският туроператор „Черри тур“, организирал ваканцията, вчера е обявил фалит. По информация на руската агенция РИА Новости приемащият туроператор българската Vassy, е поискала от туристите отново да платят за настаняването си в хотела.

„Проблемите са започнали от Хърватия, където в неделя десетки туристи не можаха да излетят от курорта Пула“, предаде ръководителят на обединението на туроператорите „Ростурпомощ“ Едуард Кузнецов.

„За съжаление кризата на компанията „Чери тур“ се прехвърли в България, където в момента се намират около 250 руски туристи, клиенти на прекратилия дейността си туроператор" заяви Кузнецов. Той поясни, че става въпрос за 50 летовници, приети от туроператора Vassy, с който компанията „Чери тур“ има неуредени финансови отношения.  

Прессекретарят на Руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина е потвърдила, че представители на българския туроператор Vassy искат от туристите пари за настаняването, заплашвайки, че без тези средства няма да ги качат на самолета.

По-рано генералният директор на „Черри тур“ Дмитрий Черепов е заявил, че билетите и настаняването на 250 клиенти на неговата компания в хотелите са платени изцяло.

Investor.bg потърси за коментар директора на фирма Vassy Росица Димитрова, но без успех.

Това е поредният случай, в който руски туристи се оказват блокирани на родното Черноморие заради финансовите проблеми на фалирали туристически компании. Само преди две седмици в подобна схема попаднаха клиенти на обявилата фалит „Bulgarian VIP tours”, а преди година на „Алма тур“.

Очаквайте подробности!

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:07 | 13.09.22 г.
fallback