fallback

Щатът в дирекцията по туризъм е намален с една трета

Идеята на Симеон Дянков за децентрализация на администрацията намали броя на служителите в звеното

17:42 | 31.08.12 г.

С около една трета по-малко държавни служители ще работят в дирекция "Туризъм" към министерството на икономиката след преместването й от София в Пловдив, насрочено за 1 септември, предаде БНР.

Като звено към министерството на икономиката дирекцията наброяваше общо около 35 души, докато в Пловдив ще работят не повече от 25 служители.

От понеделник 17 души от дирекцията се прехвърлят заедно със заместник-министър Иво Маринов.

Към тях от 10 септември ще се присъединят още двама служители, избрани с конкурс в Пловдив. До първи октомври ще бъдат назначени още шестима, като за тези длъжности в момента тече конкурс, а подалите документи са над 600 пловдивчани. 

На служителите от София вече са осигурени общински жилища в Пловдив.

Дългогодишните експерти, които не желаят да се прехвърлят на работа от София в Пловдив, са освободени от работа. Към момента те са 12, но техният брой може и да се увеличи, тъй като се изчакват решенията на част от тях.

Преместването на част от администрацията в градове извън София е част от административната реформа, предложена от вицепремиера Симеон Дянков.

Идеята за децентрализацията срещна съпротивата на голяма част от държавните служители. Чиновниците от централното управление на Агенция „Митници“ на два пъти излизаха на протест срещу намерението да бъдат прехвърлени в Русе.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:48 | 11.09.22 г.
fallback