fallback

Преглед на печата за 29 август

07:45 | 29.08.12 г.
Автор - снимка
Създател

БЕХ пуска облигации за 300 млн. долара

в-к Капитал Daily Българският енергиен холдинг (БЕХ) планира да пусне облигации за 300 млн. долара на международните пазари в началото на следващата година, съобщава Reuters, позовавайки се на изпълнителния директор на холдинга Михаил Андонов. Той е обяснил пред агенцията, че средствата са нужни на БЕХ, за да се изплатят 195 млн. евро, които който дъщерното му дружество Национална електрическа компания (НЕК) дължи по синдикирания заем към консорциум от банки, ръководен от BNP Paribas. Заемът трябва да бъде изплатен до май 2013 г.

Само една фирма иска пари за енергийна ефективност от ЕК

в-к Сега Два месеца след гръмко обявената процедура за енергийна ефективност по програма "Конкурентоспособност" се оказва, че само една фирма е подала документи за европари. Набирането на оферти започна в края на юни, макар че това трябваше да стане месец по-рано.

Експертите на икономическото министерство не уточниха за каква сума кандидатства фирмата с мотива, че книжата й са в процес на оценка. Все пак от министерството на Делян Добрев се надяват на по-голям интерес към мярката. Експертите отчитат, че в края на миналия месец е била проведена информационна кампания в 7 града на страната - Враца, Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София. Във всеки от информационните дни пък участвали по минимум 100 представители на бизнеса.

252 лева за декар бурени В-к Стандарт Декар буренясала държавна нива удари 252 лв. Качествени парцели пък се предлагат за 1070 лв. Това показва справка в списъка със земи от държавния поземлен фонд, които ще бъдат продадени на търг срещу поименни компенсационни бонове. Началните цени са най-високите, обявявани някога за държавни парцели, коментират от областните дирекции "Земеделие". Цената е и доста по-висока от средната пазарна, която е около 400 лв. тази година. В същото време по-голямата част от парцелите са от категория "изоставена нива" или "пасища и ливади", показва справка в сайтовете на областните дирекции. В тях са качени всички парцели, които ще бъдат дадени на търг. Близо две трети от имотите са маломерни и изоставени ниви, които досега не са били използвани за земеделие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:38 | 25.08.22 г.
fallback