fallback

Три хиляди младежи се борят за 852 работни места в администрацията

Най-много са кандидатите по програмата "Старт на кариерата" в София, Варна, Русе, Пловдив и Благоевград

11:42 | 24.08.12 г.

Три хиляди младежи са подали заявление за участие в програмата „Старт на кариерата“, която предвижда завършили висше образование младежи да придобият трудов стаж и опит по специалността си в продължение на 9 месеца.

Най-много желаещи да участват в държавната програма, финансирана с европейски средства, са подали документи през бюрото по труда „Изток“ в София, както и в бюрата по труда във Варна, Русе, Пловдив и Благоевград, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Списъкът с кандидатите, които ще бъдат допуснати до интервю, ще бъде публикуван на 29 август на сайта на агенцията.

Интервютата ще се провеждат в самите ведомства в периода 3-14 септември. След това държавните и общински служби, които ще приемат младежи на работа, ще трябва да уведомят бюрата по труда кои кандидати са одобрили.

От агенцията уточняват, че ако един кандидат е класиран на първо място в няколко ведомства, той ще трябва да избере в кое да работи и да уведоми писмено бюрото по труда, през което е подал документи.

По настоящата процедура на програмата „Старт на кариерата” общо са заявени 852 работни места в публичната администрация, от които 538 са в централните ведомства, 56 - в областните администрации, и 258 - в общинските администрации, припомнят от агенцията.

Младежите ще получават по 400 лева заплата, като ведомствата ще им поемат осигуровките, болничните и отпуските.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:24 | 09.09.22 г.
fallback