fallback

НАП е събрала над 40 хил. лв. задължения за гръцките данъчни

Работи се по искания за принудително събиране на данъци и за други държави от ЕС, съобщават от приходната агенция

17:11 | 16.08.12 г. 1

От началото на годината териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) във Варна е събрала 41 хиляди лева митнически и данъчни задължения, които са преведени на гръцките данъчни служби, съобщиха от приходната агенция.

Става въпрос за задължения, които гръцките данъчни не са успели да съберат доброволно от гръцки граждани, пребиваващи постоянно в България, и от български граждани и фирми, неизпълнили задълженията си към данъчните в южната ни съседка. 

Гръцката администрация е изпратила до варненските си колеги исканията за принудителното събиране, след като са били изчерпани всички способи за събиране на данъците в южната ни съседка, уточняват от агенцията.

В резултат на сътрудничеството и с останали европейски администрации нашите данъчни са събрали принудително и около 6 хил. лева за администрацията в Германия и 5 хил. лв. - за тази в Унгария.

Служителите от НАП-Варна работят и по искания за принудително събиране на данъци и мита, отправени от техни колеги от Великобритания, Австрия и Полша. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:40 | 12.09.22 г.
fallback