fallback

Износът и вносът през юни на фокус през седмицата

НСИ ще обяви и продажбите в промишлеността, строителството и търговията през шестия месец на годината

08:00 | 06.08.12 г.

В понеделник (6 август 2012 г.) НСИ ще обяви наблюденията си над потребителите през юли 2012 г. В този ден БНБ ще обяви дългосрочен лихвен процент за оценка на степента на конвергенция. Той се изчислява от всяка членка на ЕС и е част от договора ни за присъединяване към общността.

За първия ден от седмицата са насрочени общи събрания на акционерите в Прайм Турист АД и А.В. Билдингс АД.

Във вторник (7 август) НСИ ще информира за продажбите в промишлеността, строителството и търговията през шестия месец на годината. През май промишленото производство отчете 0,9% ръст на годишна и на месечна база.

Във вторник стартира търговията с правата за участие в увеличението на капитала на Фазан АД.

В сряда (8 август) БНБ ще представи данни за второто тримесечие на 2012 г. за депозитите и кредитите по количествени категории и икономически дейности.

В четвъртък (9 август) НСИ ще обяви износа и вноса за юни 2012 г., включително тeхния резултат – търговския баланс. През май износът се увеличи с 11%, а вносът с 19%, което увеличи отрицателния търговски баланс със 78% на годишна база.

В четвъртък НСИ ще информира и за наетите лица и средната работна заплата през второто тримесечие на 2012 г.

В петък (10 август) статистическият институт ще даде краткосрочна статистика за жилищните сгради през второто тримесечие на 2012 г., както и информация за средствата за подслон и местата за настаняване за същия период.

За този ден е насрочено общо събрание на акционерите в Меком АД, като ще се гласува за смяна на Съвета на директорите след като дружеството има нови основни акционери, които не бяха допуснати на предишното общо събрание на акционерите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:49 | 14.09.22 г.
fallback